Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Hoe focusdagen bijdragen aan teamontwikkeling

Hoe focusdagen bijdragen aan teamontwikkeling

21 maart 2021

In mijn blog "Hoe focusdagen bijdragen aan teamontwikkeling" ga ik in op het belang van het hebben van een goede focus voor jou als leidinggevende.
Als leidinggevende maak jij vast graag optimaal gebruik van de uren in jouw dag. Veel te vaak trek je de conclusie dat er best wel weinig uren in een dag zitten. Om dat beter te doen heb je best een aantal mogelijkheden. Een ervan is dat jij jezelf trakteert op dagen waarin je maar met 1 ding bezig bent. Eigenlijk een soort focusdag. Tijdens zo´n dag staat steeds maar 1 ding centraal.

Als leidinggevende is het altijd weer een uitdaging om je niet te laten leiden door de Waan van de Dag, door je agenda en omgeving, maar focus te houden en de dingen te doen die wat jou betreft het belangrijkste zijn. Vanuit mijn eigen tijd als leidinggevende weet ik maar al te goed hoe lastig het is om focus te houden. Om dat te doen wat op dat moment van belang is. Er wordt van alle kanten aan je getrokken en aardig wat gevraagd. Nu als ondernemer ervaar ik het op een andere manier. Hoe hou jij focus?

Focusdagen

Het hebben en houden van focus is niet altijd even eenvoudig. Ik merk dat met enige regelmaat zelf ook. Op dit moment ben ik binnen mijn bedrijf de focus aan het verleggen. Was ik eerst alleen actief binnen het onderwijs, op dit moment maak ik de transformatie door naar een veel bredere doelgroep. Dat vraagt focus. Van mij.

Ik heb 1001 ideeën over wat ik allemaal kan doen en daarbij schiet ik soms van het ene naar het andere uiterste. Daarbij wil ik ook graag dat mijn inspanningen tot resultaat leiden. Dat  vraagt focus. Dat vraagt een stap voor stap aanpak met als uiteindelijk doel dat ik bekend ben bij alle leidinggevenden in Nederland. Niet alleen in het onderwijs maar ook daarbuiten.

Oftewel is het voor mij een enorme kunst om het klein te houden en stap voor stap aan te pakken. Mijn valkuil is namelijk met 10 dingen tegelijk aan de slag te gaan. Zeker in deze ontwikkeling van een nieuw aanbod. Resultaat: veel van deze dingen doe ik dan half, op de automatische piloot en met veel minder creativiteit dan ik zou willen. De oplossing: ik maak gebruik van wat ik noem Focus dagen. Een hele dag ben ik alleen maar bezig met bijvoorbeeld blogs schrijven. Of met het aanpassen van mijn website. Het helpt mij enorm. Deze focus dagen. Misschien ook iets voor jou?

Hoe zorg jij voor focus?

Op zich is het natuurlijk niets bijzonders. Als jij meer voor elkaar wilt krijgen, zorg dan voor focus. En dan liefst de juiste focus. Helder. Maar als je dan een overzicht maakt van wat je zo’n focus dag wilt doen dan krijg je vaak letterlijk een hele lijst. En dan heb ik het nog niet over zo’n lijst voor een hele week. Ok, dat is alsnog geen focus, maar wel een begin. En een goed begin ook. Maar er is dan wel een volgende stap nodig. En dat is het prioriteren van wat je hebt opgeschreven.

Maar hoe bepaal je wat eerst? Kijk je naar wat je het meest gaat opleveren (denk 80-20)? Wat het meest urgent is? Wat het meest belangrijk is? Denk aan Covey. Of wat je het leukst (of juist minst leuk) vindt om te doen? Zeg het maar. Wat je eigenlijk wilt, is dat je met de goede dingen bezig bent. Met dat wat het meeste bijdraagt aan je doel en wat het meeste waarde creëert. Focus dagen helpen je hierbij.

Focus dagen zijn dagen waarin je, voor jezelf of met je team, met 1 thema aan de slag gaat. Vooraf bepaal je de onderrwerpen die voor jou of je team belangrijk zijn, bijvoorbeeld ‘onze klant’, ‘onze online-strategie’ of ‘onze eigen teamontwikkeling‘. Het kan dus van alles zijn, maar denk hierbij in onderwerpen die jou en je team het meest gaan opleveren. Heb je de juiste onderwerpen voor jou of voor jouw team dan kan je de dagen gaan plannen en er mee aan de slag.

Wat doe jij?

Je kan focus dagen voor jezelf inzetten. Dat doe ik op dit moment met enige regelmaat. Ook kun je ze gebruiken om samen met je hele team aan de slag te gaan. Ik gebruik focus dagen op dit moment in mijn eigen agenda, omdat ik veel aan het ontwikkelen en opbouwen ben. Zoals het schrijven en publiceren van dit soort blogs.

Ik geef dus dagen een thema en plan deze in mijn agenda. Zo heb ik iedere week minstens twee dagen waarin ik alleen maar bezig ben met het schrijven van blogs. Ik start om 8.00 uur. Dan schrijf ik tot 10 uur het eerste blog. Dan neem ik een half uurtje pauze. Tussen 10.30 en 12.30 schrijf ik dan het tweede blog. Dan plan ik mijn lunchpauze tot 14.00 uur. En vervolgens tussen 14.00 en 16.00 uur schrijf ik het derde blog van zo’n dag. Dat levert iedere week minimaal 6 blogs op. 

Wil je met je team aan de slag, dan plan je bijvoorbeeld een of twee keer per maand een focusdag. Pas dit aan aan de regelmaat die past bij jullie team en organisatie. Neem hoe dan ook de volgende stappen:

Bepaal de onderwerpen waar jullie als team mee aan de slag moeten om de volgende stappen te zetten. Dit zijn onderwerpen die waarde toevoegen en die er voor zorgen dat jullie verder komen. Vervolgens plan je de dagen in voor bijvoorbeeld een half jaar. Het kan voor het overzicht handig zijn om aan een dag meteen een onderwerp te koppelen. Dan weet iedereen bijtijds wat wanneer aan de orde komt.

Op de dag zelf helpt het vaak door te starten met een inventarisatie. Als het onderwerp bijvoorbeeld jullie online strategie is dan inventariseer je aan het begin van de focusdag de zaken die dan in ieder geval aan de orde moeten komen. Dat zijn dan ook vaak de onderwerpen die jullie uiteindelijk het meeste opleveren. Dan aan de slag met elkaar!

Volle focus

Zelf vind ik het van belang om niet alleen vol focus op zo’n dag bezig te zijn maar om ook goed voor jezelf en je team te zorgen. Zorg minimaal voor een lekkere en goed verzorgde lunch. Zorg ook dat het jou en je team niet aan koffie, thee en frisdrank ontbreekt. Het lijken kleinigheden en misschien wel open deuren maar het goed voor elkaar zorgen draagt zeker bij aan de opbrengsten van zo’n dag.

Wat ook bij kan dragen is om zo’n dag niet te houden op je bedrijf zelf maar op zoek te gaan naar een ruimte in de buurt van waar je normaal werkt. Het samen werken aan één onderwerp in een andere omgeving zorgt voor een andere mindset bij jezelf en je medewerkers en dus is de kans op gewenste resultaten groter.

Aan het einde van een focusdag sta je vanzelfsprekend uitgebreid stil bij de geboekte resultaten. Vier met elkaar de opbrengsten van de dag en geniet dan ook van het moment. Als er één ding is wat ik heb geleerd in mijn onderwijsjaren is dat we dit met elkaar veel te weinig doen: genieten van de resultaten die behaald worden. Deze resultaten geven jou en je team naast de voldoening van dat moment ook nieuwe energie voor de komende periode. En dat is vaak onbetaalbaar.

Andere manieren

Natuurlijk zijn er vele andere manieren om focus te hebben en daarmee je eigen productiviteit of die binnen je team te stimuleren. Iets wat ik veel tegenkom is bijvoorbeeld om het werk te clusteren of in blokken te verdelen. Dan zet je steeds een klein stapje om uiteindelijk ook het doel te bereiken. Deze manier gaat jou en je team zeker ook helpen. De door mij hierboven beschreven  focusdagen brengen volgens mij nog meer dan clusteren of in blokken verdelen.

Focusdagen brengen meer rust, meer resultaat, meer ruimte voor creativiteit en uiteindelijk meer voldoening. Voor iedereen die bij dit soort dagen betrokken is. Je zult merken dat ook je teamleden deze focusdagen enorm gaan waarderen en er zelfs naar uitzien op enig moment. Een mooi signaal voor jou als leidinggevende om hier mee verder te gaan.

Hoe focusdagen bijdragen aan teamontwikkeling

Waar je ook achter zult komen is dat zo’n focus dag voor jou een soort van legitimering gaat vormen om een hele dag met 1 en hetzelfde onderwerp bezig te zijn. Full focus met alle energie gericht op dat ene voor jouw organisatie zo belangrijke onderwerp. De rest is er ook nog, maar morgen is er weer een dag. Het geeft de rust dat het ook goed komt met al die andere zaken die ook nog spelen als je op deze manier werkt.

Een focusdag maakt het mogelijk dat jij wat je doet ook goed doet. Dus niet halfslachtig en even snel tussendoor. Het onderwerp van zo’n dag krijgt de volledige focus en je bent daardoor zeker dat je daadwerkelijke stappen maakt. Alleen of samen met jouw team. Dat is het resultaat van zo’n dag. Zeker te weten. Het werken met focusdagen levert een geweldige bijdrage aan jouw leiderschap. Om effectief en ontspannen leiding te geven. Want dat is wat je wilt.

Als je met focusdagen werkt, zul je zien dat het je meer focus, rust en voldoening op gaat leveren, voor jouzelf of voor jouw team. En met het gewenste resultaat. Mij heeft het in ieder geval al veel opgeleverd.

Wil je meer weten over zo’n focus dag voor jou of voor je organisatie? Wil je dat ik je ondersteun bij het organiseren van een focusdag? Neem dan gerust contact op via dit formulier. Ik help jou en je team graag verder.

Aanmelden voor mijn blogs

Ik wil ieder nieuw blog direct ontvangen

Door je hieronder aan te melden ontvang je ieder nieuw blog dat verschijnt automatisch in je inbox. Ook krijg je tips en andere informatie over jouw leiderschap. Je kunt je altijd uitschrijven(alleen dat doet nooit iemand).

Aanmelden voor mijn E-Book

Hieronder kun je mijn e-book "Roadmap naar Effectief en Ontspannen Leiderschap" aanvragen.

Contact

renerensen.nl
van Aldenburglaan 7

6994 AV De Steeg
06-20324014
rene@renerensen.nl
www.renerensen.nl


KvK: 09186096
BTW: NL001545535B58