"van micro managen naar écht leiderschap"

KickStart Leiderschap

Tijdens deze MasterClass vertel ik je over de invloed van jouw unieke drijfveer op jouw leiderschap. En nog veel meer.

16 september 2021 om 20.00 uur
28 september 2021 om 20.00 uur


Leidinggevenden in het onderwijs willen eigenlijk maar één ding. En dat is dat ze kunnen werken aan het beste onderwijs voor hun leerlingen. Toch lukt het dezelfde leidinggevenden vaak niet om dat te realiseren. En daarbij wordt dan regelmatig naar externe factoren gewezen die hun werk beïnvloeden. Regeldruk, de Waan van de Dag en steeds kritischer en veeleisender wordende ouders zijn dan de reden. Ik noem dat micro managen: je bent als leidinggevende druk met allerlei zaken die er niet écht toe doen. Die niet bijdragen aan het beste onderwijs voor de leerlingen. En dus eigenlijk niet jouw werk moeten zijn.

In de MasterClass "Van micromanagen naar écht Leiderschap" neem ik je mee in de drijfveren en de invloed die deze hebben op jouw leiderschap. Tevens benoem ik de enige en meest belangrijke factor die jij als leider niet kunt missen als je écht leiding wilt geven. Wat die factor is? Schrijf je in en vindt het uit!

"VEEL LEIDERS ZIJN TEVEEL MET ZICHZELF BEZIG EN TE WEINIG AFGESTEMD OP HUN OMGEVING, TE WEINIG HELDER IN HUN VISIE, NIET DUIDELIJK EN NIET LOGISCH IN WAT ZE ZEGGEN"

LOUIS VAN GAAL

Doorgroeien in jouw leiderschap naar een hoog niveau

Jij bent leidinggevende in het onderwijs. Je weet inmiddels van de hoed en de rand. Je hebt al aardig wat vaardigheden onder de knie om je leiderschap vorm en inhoud te geven. Maar toch knaagt het weleens. Toch ben je af en toe ontevreden omdat je weer niet hebt kunnen doen wat je je eigenlijk had voorgenomen. Ontevreden omdat die rapportage toch weer mee gaat het weeekend in. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Je stelt jezelf de volgende vragen:

  • Hoe kan ik mijn werkzaamheden slimmer inrichten zodat ik tijd krijg om bezig te zijn met wat écht belangrijk is?
  • Hoe zorg ik er voor dat de Waan van de Dag mij niet zo in een ijzeren greep houdt?
  • We hebben een heldere visie en missie. Hoe gaan we die nu eindelijk eens in de praktijk wegzetten?
  • En eigenlijk de belangrijkste vraag: Hoe maak ik tijd om bezig te zijn met het beste onderwijs voor mijn leerlingen?

Jij hebt als leidinggevende helder voor ogen hoe dat "beste onderwijs"er uit moet zien. Maar je praktijk is dat je 's morgens als eerste op school bent en 's avonds als laatste de deur achter je dicht trekt en steevast de conclusie trekt dat het vandaag wéér niet gelukt is. Je wilt nu weleens écht werk maken van jouw leiderschap en je bent bereid om daar dan ook in te investeren. Gewoon, omdat je leiderschap er om vraagt.

Waar ontbreekt het aan?

Ik ben zelf al ruim 38 jaar werkzaam in het onderwijs waarvan bijna 30 jaar in een leidinggevende functie. En geloof me. Ook ik heb te maken gehad met al die valkuilen die ik hierboven benoem. Ook ik weet wat de Waan van de Dag is en wat deze met je kan doen. Ook ik weet donders goed hoe veeleisend ouders kunnen zijn. En ik weet ook hoe lastig het vaak is om je team mee te krijgen in ontwikkelingen. Want als er één wereld enorm conservatief is dan is het wel het onderwijs ) en zal ik je eens wat vertellen? Dat komt ook door de invloed van de drijfveren....)

Ook ik heb geconcludeerd dat ik kennis en vaardigheden miste om verantwoord aan de gang te blijven. Heb trainingen en cursusen gevolgd. Een paar studies gedaan om mijn leiderschap verder te ontwikkelen. Want gedurende de tijd werd mijn belangrijkste inzicht dat als ik het onderwijs op mijn school wilde verbeteren er ook een ander appèl op mijn leiderschap werd gedaan. Dat leiderschap moest ook veranderen en verbeteren. Toch had ik op een gegeven moment het gevoel dat ik de grens van mijn ontwikkeling wel bereikt had. Dat was medio 2012.

Toen gebeurde er iets wat mijn leiderschap enorm heeft beïnvloed. Wat er voor heeft gezorgd dat ik een ander mens werd en dus ook een andere leider.

Wat dat was? Ik maakte kennis met de theorie van de drijfveren van Carl Gustav Jung. Ik heb mezelf ruim de tijd gegeven om alles te absorberen wat er te vinden was over deze drijfveren. Ik ging deze kennis toepassen in de interim opdrachten die ik mocht doen en boekte verbluffende resultaten. Was dit dan de ontbrekende schakel in mijn ontwikkeling geweest?

Ik ben mijn groeiproces aangegaan en in mijn eigen leerproces kwam ik erachter dat er heel veel leidinggevenden zijn die door willen groeien in hun leiderschap en aan alles voelen dat er meer inzit, maar net als ik toen niet weten hoe dit te realiseren. Zij hebben dit ook niet geleerd. Ook ik niet. Tot dat moment medio 2012.

Na een tijdje zagen mijn bedrijf en leven er compleet anders uit. Dat had ik nooit kunnen durven dromen. Niet alleen had ik geleerd om de theorie van de drijfveren in mijn leiderschap te implementeren maar vooral lukte het me toen om dat te doen wat leidinggevenden in het onderwijs willen: werken aan het beste onderwijs voor de kinderen. De rust en de keuzevrijheid die dit proces met zich meebracht is voor mij onbetaalbaar.

 

Wat maakt dat sommige leidinggevenden enorm succesvol zijn met hun scholen? Het beste onderwijs verzorgen en werken met een team van bevlogen en betrokken professionals?

“Het geheim”
Zij hebben geleerd de drijfveren toe te passen in hun leiderschap!

Doorgroeien in je leiderschap vraagt om:
KENNIS VAN DE DRIJFVEREN!

Een content subheading

Vanuit al mijn kennis en ervaring ontwikkelde ik mijn eigen METHODE. Mijn eigen methode om met de drijfveren te werken. Nog steeds volledig gebaseerd op de theorie van Carl Gustav Jung. Maar goed toepasbaar voor leidinggevenden in het onderwijs. Want doorgroeien in je leiderschap vraagt om een groeistrategie! Een high end groeistrategie waarin alle puzzelstukjes stap voor stap opgebouwd en aan elkaar gelegd worden. Consistent, congruent en met een scherpe focus.

Inmiddels heb ik, met mijn methode, een heleboel leidinggevenden geholpen om hun leiderschap op hoog niveau in te richten. En ook deze leidinggevenden lukt het om de drijfveren goed toe te passen in hun leiderschap en zo hun werkuren enorm te verminderen en voldoende tijd en energie over te houden voor thuis...Ook in coronatijd.

Ik besef mij dat ik iets zeer waardevols in handen heb wat echt life-changing kan zijn voor leidinggevenden in het onderwijs. Dit was het voor mij, voor veel andere leidinggevenden en zo kan het ook voor jou zijn!

Ga leiding geven vanuit je drijfveer!

Jij kunt nu voor eens en voor altijd afrekenen met die Waan van de Dag en teveel uren besteden aan zaken die er eigenlijk niet toe doen.

Ga werken vanuit je drijfveer en zie wat er gebeurt.

KickStart Leiderschap


"van micro managen naar écht leiderschap"

In een selecte groep van ambitieuze leidinggevenden maak jij in 75 minuten een start met je eigen implementatie van de drijfveren in je leiderschap. Je gaat actief aan de slag, ontvangt werkbladen vol kennis en tools die direct toepasbaar zijn voor de praktijk.

In deze MasterClass leer en ontdek je onder andere:

  • De theorie achter de drijfveren van C.G. Jung
  • Een start te maken met het herkennen van jouw eigen drijfveer
  • Het verband te leggen tussen je drijfveer en je leiderschap
  • Wat het ene "geheim" is dat voor jou alles gaat veranderen
  • Hoe je dit geheim implementeert in jouw praktijk

Niet voor iedereen

De masterclass is voor ambitieuze leidinggevenden die gericht en serieus een doorbraak willen creëren in hun leiderschap. Kwaliteit van werken staat binnen deze masterclass centraal. Om die reden werk ik met een selecte groep van maximaal 12 leidinggevenden zodat we echt met elkaar in directe verbinding staan.
Deelname geschiedt op volgorde van aanmelding.

Wat krijg je?

Een content subheading

75 minuten KICKSTART LEIDERSCHAP "Van Micro Managen naar écht Leiderschap" - actieve werksessie via webinar (t.w.v. 997 euro)
Maak je eigen drijfveren implementatieplan en ontvang cruciale kennis, tips en tools. Een helder pad hoe jij de drijfveren implementeert in jouw leven en jouw leiderschap.

Werkboek – Maak je Drijfveren Implementatie Plan! (t.w.v. 97 euro)
Een digitaal werkboek vol oefeningen die je op scherp zetten om groots te denken en invulling te geven aan jouw Implementatieplan. Je kunt dit plan steeds opnieuw gebruiken als je dit nodig vindt.

Groei in je Drijfveer Template! (t.w.v. 57 euro)
Alles op 1 A-4 bij elkaar. Overzichtelijk en actiegericht.

Naast belangrijke en interessante high end kennis, tips, tools, werkbladen en groei template ontvang je tevens onderstaande extra bonus:

 EXTRA BONUS
 

1 op 1 call (30 minuten / telefonisch) (t.w.v. 197 euro, vergeet niet om tijdens je aanmelding je telefoonnummer door te geven!!)

.

Ben je er klaar voor?

Een fantastisch pakket om jouw leiderschap en daarmee ook je leven in te richten door je drijfveer te gebruiken
.
Alles begint met een plan …. Een Drijfveer Implementatie Plan!

Ik wil jou graag laten ervaren wat ik ook heb ervaren toen ik de drijfveer ging toepassen in mijn leiderschap. Normaal deel ik dit alleen tijdens mijn LeiderschapsMastermind. Een traject van minstens 5000 euro…Jij kunt hier nu direct mee aan de slag.

Ik ga nu iets aanbieden, wat eigenlijk niet kan, omdat ik sta voor high end prijzen. Maar ik wil graag iets teruggeven aan die leidinggevenden die ook aan alles voelen dat er nog veel meer in zit dan dat er nu uitkomt en zoekende zijn naar een weg hoe dit te realiseren. Leiderschap next level!

Dit aanbod is tijdelijk geldig.

16 september om 20.00 uur en
28 september om 20.00 uur

Schrijf je nu in:

Start nu voordelig

Dit complete pakket t.w.v. € 1.348,- kun jij nu
voordelig aanschaffen.

Speciale actieprijs: € 69,- ex btw