LeiderschapsMastermind

 • Wordt er bij jou op school veel geklaagd over werkdruk?
 • Denkt men vaak in onmogelijkheden als er iets gevraagd wordt?
 • Is eigenaarschap vooral theorie en weinig praktijk?
 • Wordt er veel gepraat, maar komen ontwikkelingen moeizaam tot stand?
 • Maak je je zorgen over verzuim en verloop?
 • Loop jij met de problemen van anderen op je schouder?
 • Heb je moeite om leraren te motiveren en te laten excelleren?
 • Lopen leraren aan tegen ouders die zij lastig vinden, waarmee zij niet op één lijn komen?
 • Is het moeizaam om iedereen te enthousiasmeren voor het beleid van de school? Zijn het maar een paar mensen die de kar trekken?nulla mollis dui lorem dolor.

Ik leer leidinggevenden in het onderwijs hoe zij door hun drijfveer in te zetten, zichzelf, hun team en hun school laten excelleren

Wil je nu verandering of stel jij dit uit tot voor later? Als je op zeer korte termijn met je leiderschapsontwikkeling in een stroomversnelling wil komen en een echte doorbraak wil realiseren naar een volgend niveau van jouw leiderschap wordt het tijd om een grote stap te maken. Niet met één stap vooruit, maar direct met velen. Grootse impact maken als leidinggevende en daadwerkelijk afrekenen met overvolle werkdagen en meer werkuren in een week dan je eigenlijk zou willen.

Als leidinggevende ben je ooit begonnen met een ideaal. Een drijfveer om anderen te helpen met wat jij als leider kunt bieden. De meesten van ons starten vanaf nul, vaak zonder opleiding en zonder leiderschapsvaardigheden. We gaan het gewoon doen. Ambitie is torenhoog en dus 'heel hard werken' en 'weinig vrije tijd' horen erbij. Als eerste de school binnenkomen en als laatste weer weggaan. Dat hoort er bij. Toch!?  Onterecht!

Leiderschap vanuit je drijfveer is een keuze! Een bewuste keuze om echt vanuit vrijheid en autonomie leiding te geven waarbij de kwaliteit van je leiderschap en efficiënt werken voor jou gaan werken. Door je drijfveer in te zetten en er bewust naar te gaan handelen. Gedrag dus.
Geschikt voor leidinggevenden met een hoge ambitie die alles uit zichzelf en hun leiderschap willen halen om aan de top van hun markt leiding te geven.

Waarom leiderschap vanuit je drijfveer?

Door je drijfveer in te zetten en bewust te gebruiken voor je leiderschap neem je een grote voorsprong op die leidinggevenden die geen gebruik maken van de drijfveer in hun leiderschap. Je bent klaar om je volledige expertise in te zetten en beschikbaar te stellen in elke situatie die je tegenkomt. Iedere dag opnieuw. Leiderschap onder jouw voorwaarden.

Leiderschap vanuit je drijfveer maakt het mogelijk om:

 • Echt iets te doen aan jouw werkdruk.
 • Het beste uit jouw leiderschap te halen!
 • Alleen te werken met de allerbeste en leukste leraren.
 • Je leraren op de allerbeste manier te helpen

OMDAT LEIDINGGEVEN OOK GEWOON LEUK KAN ZIJN!

Mischien vind je leiding geven al heel leuk. Maar wil je nog meer plezier en resultaat behalen met jouw leiderschap. Belangrijker is de vraag: Welke stappen moet je daarvoor zetten? Lukt het jou om met je grote ambitie je ideeën en dromen te realiseren of voel je dat er meer in jouw leiderschap zit dan dat er nu uitkomt?

ALLES ER UIT HALEN WAT ER IN ZIT.

Het jaarprogramma "LeiderschapsMastermind" helpt je bij die stappen. Samen gaan we een jaar gestructureerd aan de slag om gefocust en stap voor stap jouw ideeën en dromen over de ontwikkeling van jouw leiderschap te realiseren. Niet op papier, of in strategie maar echt doeltreffend neerzetten. Je ontwikkelt jouw unieke kwaliteiten op basis van je drijfveer en leert deze succesvol in jouw werksituatie te gebruiken.

We gaan samen aan de slag. Ik begeleid je een heel jaar lang. Samen zetten we de volgende stappen in jouw leiderschap. Een jaar klinkt lang. In werkelijkheid is een jaar niets vergeleken met de stappen die je maakt in je leiderschap. Dit jaar biedt je de mogelijkheid om grote stappen te zetten in jouw leiderschap in plaats van kleine stapjes met een andere training of cursus. Ik begeleid je niet van A naar B maar van A naar F.

Leiderschap next level.

LeiderschapsMastermind

René Rensen, meer over mij

Als je mij leert kennen zul je merken dat ik een no-nonsens leiderschaps coach ben. Geen excuus, niet blijven dubben maar doen. In 6 jaar tijd heb ik inmiddels een heleboel leidinggevenden geholpen om succesvol vanuit hun drijfveer hun leiderschap neer te zetten.

Ik ben gecertificeerd coach en blijf me onafgebroken bijscholen om mijn expertise op peil te houden.Ik vind het prettig om zelf te blijven groeien in mijn vak en dat direct door te kunnen geven aan jou als klant. WIN-WIN. Ik kan het ook, daar ik de ruimte heb binnen mijn eigen onderneming. Ook voor jou is dit weggelegd. Waarschijnlijk begin je nu de opwaartse spiraal te zien wat leiderschap vanuit je drijfveer voor jouw, te team en je school kan betekenen.

Mijn klanten zijn divers. Directeur-Bestuurders, Algemeen directeuren, leidinggevenden op kleine scholen tot leiders van grote (basis)scholen. Ook in het VO en HBO heb ik mijn klanten. 

Jarenlang ben ik (interim) directeur en adviseur geweest op verschillende scholen door heel Nederland. Deze ervaring helpt me om adequaat te adviseren en een sterke focus aan te brengen om snel resultaat te halen. Resultaat voor jou en je team. In nog geen 3 jaar tijd bouwde ik mijn eigen bedrijf uit tot een succesvol high end bedrijf volledig gericht op het implementeren van jouw drijfveer in jouw leiderschap. Hoe ik dit deed is wat ik jou leer zodat je het kunt toepassen in jouw praktijk. En keer op keer kunt herhalen.

Alle stappen van het proces heb ik zelf doorlopen. Ik weet precies waar je als leidinggevende vast kan lopen en hoe je dat om kan zetten in creatieve oplossingen. 38 jaar in het onderwijs, waarvan 29 jaar in een leidinggevende functie hebben mij alles geleerd. Ik heb alles meegemaakt en het leiderschap heeft geen geheimen meer voor me.

Wil jij ook weten waar je groeikansen liggen? Je kunt vrijblijvend een persoonlijk groeigesprek met mij plannen in mijn agenda. Ben jij klaar om je leiderschap vanuit je drijfveer inhoud te geven?

 

EEN PERSOONLIJK FOCUSGESPREK AANVRAGEN
Succesverhaal

"Vanuit de praktijk, jouw kennis en ervaring! Voor veel startende leidinggevenden en ook ervaren leidinggevenden, is het fijn om even weer terug te keren naar de basis, om tot rust te komen, als reflectiemoment. De hectiek, de complexiteit van het leiderschap dat hedentendage aan de orde is, creëert veel onrust en kost veel energie. Ik heb respect voor alle leidinggevenden op dit moment. Voor alles wat op hun bordje terechtkomt. Ik gun hun een oase van rust en vertrouwen, hetgeen nodig is om pro actief te kunnen blijven.Jouw tips zorgen voor een mooi resetmoment! Fijn!"

MarJan Belt-Lohr, ervaren interim-directeur en coach professionele ontwikkeling

Deze Mastermind is geschikt voor jou als:Kijk hier even goed naar

 • Je klaar bent om flink next level te gaan met je leiderschap
 • Je écht voelt dat je in actie moet komen en gelooft in je eigen enorme potentieel
 • Je écht gelooft dat ook jij álles kunt bereiken wat je wilt
 • Je bereid bent om ALL-IN te gaan
 • Je in staat bent om af te rekenen met je onzin excuses
 • Je eigen verantwoordelijkheid neemt voor álles in jouw leven, dus ook voor jouw leiderschap
 • Je niet jouw succes in handen legt van een coach, maar weet dat je het zelf moet doen
 • Je vol vertrouwen durft te investeren in jezelf.

"Veel leiders zijn teveel met zichzelf bezig en te weinig afgestemd op hun omgeving, te weinig helder in hun visie, niet duidelijk en niet logisch in wat ze zeggen"

Louis van Gaal

Deze Mastermind is NIET geschikt voor je als:Graag je volledige aandacht

 • Je niet bereid bent om eigen verantwoordelijkheid te nemen voor je leven én leiderschap
 • Je vaak in de slachtofferrol kruipt, het ligt aan iedereen behalve aan jezelf
 • Je alleen maar kei harde strategieën wilt leren
 • Je niet gelooft in je eigen enorme potentieel
 • Je vaak ‘miept’ over geld 

De meest gestelde vragen

Wat nu als jij denkt dat je nu eigenlijk geen tijd hebt voor deze LeiderschapsMastermind?

Dan raad ik je aan om nu meteen te starten. Je gaat namelijk alleen meer tijd en ruimte voor jezelf creëren als je stopt met operationeel managen en echt gaat leidinggeven. Leer hoe het ook anders kan en welke stappen je moet zetten om van manager naar leider te transformeren. Hoe jouw drijfveer je helpt om effectief en ontspannen leiding te geven. Hier pluk je niet alleen zelf  de vruchten van, maar je team en bedrijf ook. Ook je team zal het werk interessanter en leuker gaan vinden en beter gaan presteren. De beste manier om op te houden met die brandjes blussen, opgaan in die waan van de dag en gedoe oplossen, is nu hier klikken

Je ziet op tegen de investering. Wat nu?

Dat begrijp ik best, het is ook een hele investering. Zie het echt als investering. 
En niet een waar je maar eenmalig plezier van hebt, maar het is voor de rest van 
je leidinggevend leven. Je kunt na het programma alleen nog maar gaan voor goud, 
want je hebt de inzichten die je nodig hebt en weet hoe je het in de praktijk moet brengen. 
Vraag jezelf ook af wat er gebeurt als je dit nu niet doet en er niks verandert. 
Wat gebeurt er dan? Met je gezondheid? Qua geld? Je vrije tijd?
En wat als je het wél doet en het je leven verandert? Wat zou dat betekenen? 
Is het in één keer betalen van het bedrag een probleem, kies dan voor de gemakkelijke oplossing en betaal in 12 termijnen. Geen enkel probleem. 
Stuur even een mail naar rene@renerensen.nl en het wordt geregeld.

Je denkt bij jezelf dat je dit ook wel zelf kunt

Waarom heb je het dan nog niet gedaan en blijf je tegen je problemen aanlopen? 
Vaak hebben we het idee dat we het zelf wel kunnen, maar inmiddels heb ik wel 
geleerd dat het dan veel langer duurt en je toch nog in allerlei valkuilen trapt. 
Samen ga je sneller en krijg je al eerder de juiste inzichten en handvatten. 
Je hoeft dan niet eerst zelf 10x je neus te stoten. Bespaar geld, tijd en frustratie 
door kennis te kopen.

Waar moet ik op rekenen als het gaat om de tijdsinvestering?

Hoe meer je investeert, hoe meer je er uithaalt! En de een gaat sneller dan de ander. 
Reserveer in ieder geval een aantal uren (2-4u) per week om serieus met het programma aan de slag te gaan. Ten eerste om de stof tot je te nemen en de opdrachten te doen.Ten tweede om dingen daadwerkelijk te implementeren in je dagelijkse werk. Het is wel aan te raden om in de weken dat je er mee bezig bent dus genoeg tijd in te ruimen en er met volle energie tegen aan te gaan, want alleen dan bereik je maximaal resultaat.

En als ik ergens mee vastloop. Wat kan ik dan doen?

Als je ergens tegen aan loopt en je komt er zelf niet uit dan kun je je vraag altijd stellenin de besloten Facebook groep waarin jij zit samen met je collega deelnemers aan ditprogramma. Natuurlijk lees ik regelmatig wat er in de groep gevraagd wordt en geef ik antwoord als dat nodig is. Daarnaast kun je je vraag ook altijd stellen in de wekelijkse coachcalls. 

 

 

 

 

Wat heb je te verliezen?

Dat is eigenlijk een flauwe vraag! Als leidinggevende kijk je altijd vooruit en stel je jezelf de vraag “Waar valt nog meer winst te behalen?” of "Waar kan ik mijn leiderschap nog verder ontwikkelen?"

 • Wil je inzicht in valkuilen?
 • Wil je inzicht in je drijfveer?
 • Wil je over drempels heen?
 • Wil je snel(ler) resultaat boeken?
 • Wil je de transformatie bereiken die jij voor ogen hebt met jouw leiderschap?
 • Wil je inzicht in- en uitvoering geven aan groeikansen zowel in je privéleven als op je werk?
 • Wil je een sparringspartner op niveau?

Heb jij deze instelling en ben je daarvan overtuigd, dan ben jij een potentiele leidinggevende die ik zoek om mee in gesprek te gaan. Maak ik je nieuwsgierig, neem mijn aanbod aan voor het gratis strategiegesprek hieronder. Ook voor jou is het weggelegd. Ik maak graag ruimte voor je in mijn agenda. Neem mijn aanbod aan om vrijblijvend in gesprek te gaan en te ontdekken hoe jij door gebruik te maken van jouw drijfveer efficiënter kan werken en een nog krachtiger leider kunt worden.

Gun jezelf deze groeikans. Vandaag nog!